söndag 29 januari 2012

hoppträning

Hej hopp :) 

Idag har vi lasttränat... Sjuan är riktigt jobbig på den fronten :/ det tog 45min för henne att gå in och genom första gången (vi använder fronturlastning) och sen gick vi in 4gånger på mindre än 15 min! hon är inte rädd inte stressad, hon är bara envis :( mamma och jag ska träna lite och ofta nu ett tag så hon inser att det är lika bra att gå in från början. 


Sen va det hoppträning och vi jobbade mkt övergångar som start över bommar/små hinder avbrott och fattningar på vissa punkter. sen gick vi vidare och började hoppa lite mer och då i en studs med 2 hinder på diagonalen åt båda håll(hoppade som en 8a), bara sockerbitar men med kontroll. nästa uppgift blev träna svängar... och till slut hoppade vi bana på 80cm. nöjd för hon blev riktigt fin men det krävdes att man jobbade i varje steg... 
övning 1: trava över hindren på fyrkanten (står 1m in) gallopp mellan.

övning 2: gallopera över samma hinder trav mellan.

Övning 3: hoppa studsen på mitten som en 8a.
övning 4: rida innanför studsen och över oxern vi R mot C vända upp på diagonalen från S, rida runt studsen till oxern vid V.

övning 5, Bana: studsen från P till E, vidare till oxern och räcket R och P, studsen åt andra hållet (K till B),  sen diagonalen från S och vidare till räcket vid P, sist oxern vid V. 
nästa helg hoppas vi på att det blir träning för Bo Jenå, annars blire hoppning igen :) 

Vad tyckte ni om övningarna? kommentera gärna <3 

Godnatt :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar